Now playing: Loading...

Ο Ed Sheeran είναι άλλη μία απόδειξη ότι τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία

Το ποσό της φορολογικής δήλωσης του Ed Sheeran κάνει τον γύρο του διαδικτύου και μας κάνει να ξανασκεφτούμε κάποια σημαντικά πράγματα για τη ζωή.

Ο Ed Sheeran είναι διεθνώς ένας πολύ αγαπημένος καλλιτέχνης, ο οποίος μας συνοδεύει σε αρκετές στιγμές της ζωής μας. Ποιος ερωτευμένος δεν έχει βάλει στο repeat το «Perfect» και ποιος δεν έχει αναπολήσει στιγμές της ζωής του ακούγοντας τις πρώτες νότες του «Photograph»;

Πρόσφατα, ο δημοφιλής Άγγλος τραγουδιστής και συνθέτης κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ με τον άκρως επίκαιρο τίτλο «Autumn Variations» και μπορεί να δίχασε τους κριτικούς, αλλά τα τραγούδια «Magical» και «Amazing» έχουν ήδη κερδίσει μία θέση στην καρδιά μας.

Μαζί με το νέο του άλμπουμ, το τελευταίο διάστημα, ήρθε στο φως της δημοσιότητας και η φορολογική του δήλωση, μέσω της οποίας διαπιστώθηκε το ύψος των κερδών του καλλιτέχνη.

Το 2022 τα έσοδα της εταιρείας Ed Sheeran Ltd έφτασαν στις 52 εκατομμύρια λίρες και τα κέρδη του καλλιτέχνη ανήλθαν στις 23,6 εκατομμύρια λίρες.

Τα κέρδη αυτά του κόστισαν 8 εκατομμύρια λίρες, τις οποίες κλήθηκε να πληρώσει στην εφορία, σύμφωνα με το The Mirror. Με άλλα λόγια, ο καλλιτέχνης βρέθηκε να πληρώνει φόρο περίπου 184.000 ευρώ, ποσό πέντε φορές μεγαλύτερο από τον μέσο μισθό στο Ηνωμένο Βασίλειο!

«Είναι υπεραρκετό να μπορείς να ζεις άνετα με τα χρήματα που παίρνεις»

Σε παλιότερη συνέντευξή του ο Ed Sheeran έχει πει ότι ο πλούτος δεν έχει μεγάλη σημασία για εκείνον, αφού όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «έχω αρκετά να είμαι άνετος και τα υπόλοιπα πηγαίνουν για να βοηθήσω τους ανθρώπους».
Για τον Ed Sheeran αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι οι αγαπημένοι μας άνθρωποι (οι φίλοι, η οικογένειά) να είναι καλά και να υπάρχουν στη ζωή μας.

Αν αυτό δεν υπάρχει, η αξία των εκατομμυρίων λιρών, δολαρίων, ευρώ δεν έχει καμία απολύτως σημασία.

«Είναι σαν να κερδίσεις μια δεκάρα, να ξοδέψεις μια δεκάρα. Δεν δίνω τόση αξία σε αυτά. Δίνω μεγαλύτερη αξία στο να είναι καλά οι φίλοι και η οικογένειά μου», είπε χαρακτηριστικά ο τραγουδοποιός.

Ο Ed Sheeran μπορεί να είναι πετυχημένος και να μην αντιμετωπίζει βιοποριστικό πρόβλημα, ωστόσο, μέσω της δικής του ιστορίας, η ζωή μας αποδεικνύει για ακόμα μία φορά κάτι κλισέ αλλά βαθιά αληθινό, που μέσα στην καθημερινότητα, πολλές φορές ξεχνάμε.

Η απόδειξη από τον Ed Sheeran

Η σύζυγος του Ed Sheeran, Cherry Seaborn, διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο, κατά τη διάρκεια της δεύτερης εγκυμοσύνης της. Τελικά, κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας της, ωστόσο οι δυσκολίες που αντιμετώπισε η οικογένειά Sheeran επιβεβαιώνουν ότι τα χρήματα δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή.

Κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Ed Sheeran, το οποίο κυκλοφόρησε από τη Disney+ τον Μάιο του 2023, ο τραγουδοποιός αναφερόμενος στο πρόβλημα υγείας της Cherry λέει: «Η υγεία της Cherry δεν ήταν καθόλου καλή. Παιδιά, εσείς με ρωτήσατε αν θέλω να κάνουμε το ντοκιμαντέρ και δέχτηκα, επειδή ήθελα να είμαι στο στούντιο. Δε θα έπρεπε να σας μιλάω για αυτά τα θέματα. Η ζωή είναι απρόβλεπτη. Τα σχέδια μπορούν να αλλάξουν, πολύ γρήγορα».

Σαν να μην έφτανε αυτό, την ίδια περίοδο ο τραγουδιστής κλήθηκε να διαχειριστεί τον θάνατο του αγαπημένου του φίλου, Jamal Edwards, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από καρδιακή προσβολή που υπέστη από χρήση ναρκωτικών. Για αυτές τις δύσκολες στιγμές ο τραγουδιστής παραδέχτηκε ότι «άλλαξαν τη ζωή μου, την ψυχική μου υγεία και τελικά τον τρόπο που έβλεπα τη μουσική και την τέχνη… μέσα σε ένα μήνα. Ο καλύτερός μου φίλος Jamal, αδερφός μου, πέθανε ξαφνικά και βρέθηκα να στέκομαι στο δικαστήριο υπερασπιζόμενος την ακεραιότητα και την καριέρα μου ως τραγουδοποιός».